Kemenes Vulkánpark

Tudásalapú élmény

Kemenesalja szívében, Celldömölkön található az ország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja, a Kemenes Vulkánpark. Az épület közvetlenül az 5,5 fél millió éves bazaltvulkán, a Ság hegy lábánál található.

A látványos, interaktív kiállításanyag közel 1000 m2-en keresztül ismerteti a Föld vulkánosságát. Már a kiállítás elején megelevenednek előttünk a vulkáni kísérőjelenségek, egy földrengés-, illetve gejzírkitörés-szimulátor formájában. Akár bele is bújhatunk egy terepi vulkanológus ruhájába, érezhetjük felszerelésének súlyát. A tárlat egyik terme révén a Naprendszer irányába is kitekintünk. Űrszondák felvételein alapuló animációk segítségével egy gombnyomással egy távoli égitest vulkánján találhatjuk magunkat. A digitális kor eszközein túl infografikák, makettek segítik megérteni a tűzhányók működését. Az épületben megtekinthető egy körülbelül 15 perc hosszúságú kisfilm is, mely a Föld aktív vulkánosságának számos formáját és veszélyeit mutatja be lebilincselő, s egyben tanulságos képsorok által.

Kemenes Vulkánpark – Tudásalapú élmény
9500 Celldömölk Sághegyalja krt. 1. – E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: (06-95) 777-400 – Honlap: www.kemenesvulkanpark.hu

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.